På svenska In English
Sök:

Jägare

Jägare

av Thomas Rathsack

297 sid
Illustrerad
Pocket

Här är den svenska översättningen av boken som skakade hela Danmark och resulterade i att både landets försvarsminister och ÖB fick avgå. Det danska försvaret försökte stoppa utgivningen genom att hävda att boken var en risk för landets säkerhet vilket i stället bidrog till en debatt om censur och yttrandefrihet som involverade och engagerade hela nationen.

Thomas Rathsack tjänstgjorde under krigen i Afghanistan och Irak i det förband som fick motta den ärofyllda utmärkelsen ”Presidential Unit Citation”, vilket tilldelas soldater som uppvisar stort mod i strid. I sin bok ger han en ingående beskrivning av livet som jägarsoldat och skildrar sina erfarenheter och upplevelser i händelsernas centrum. Krigets råa verklighet blir skrämmande påtaglig när Rathsack ger en inblick i militära aktioner som tidigare varit okända för allmänheten. Bland annat avslöjas här förekomsten av ”undercover”-operationer i utlandet, där danska soldater klätt ut sig till civila, något som officiellt inte förekommer och som strider mot folkrätten.

"En blandning av ´Mission impossible´och ´James Bond´ - fast på riktigt"
AFTONBLADET

------------

Ett måste i varje militärintresserads bokhylla. Även om du läst den danska versionen på nätet innehåller den tryckta upplagan många privata bilder från skarp insats som är helt enastående att de överhuvudtaget finns. Trots detaljerna så har jag svårt att se det riktigt säkerhetsmässigt farliga med boken. Det mesta avseende arbetssätt känns igen från liknande böcker inom ämnet. Köp!

95:-


Jägare
av Thomas Rathsack
Jägare
av Thomas Rathsack