På svenska In English
Sök:

Norrköpings gatunamn

Norrköpings gatunamn

Har det funnits några prinsar i Tre Prinsars Gränd? Vem var egentligen Mäster Påvel och varför heter det Snippgränd och Rovägen?

Journalisten Peter Kristensson har studerat 1 500 namn på gator, torg, broar, rondeller och parker i Norrköpings kommun, och här berättar han om namnens när var hur och varför.


Boken Norrköpings gatunamn kom ut i november 2014. Den fick ett mycket varmt mottagande och hela 1:a upplagan på 2 000 böcker såldes slut första året.

Nu finns den 2:a, utökade och reviderade upplagan av Norrköpings gatunamn!

Den 2:a upplagan har ännu mer innehåll och lite längre hållbarhet, och här ingår nu även de gator som fått sina namn fastställda men ännu inte finns i sinnevärlden.

69 nya namn har tillkommit medan Fornvägen har utgått - av skäl som lätt förstås om man åker till den.

Historikern Dick Harrisson har skrivit inledningen till boken som är den första kompletta sammanställningen av gatunamnen i Norrköping. Du kommer garanterat lära dig mer av den - inte bara om din gata och din stadsdel eller ort - utan också om stadens nutid och spännande förflutna.

---------------

De nytillkomna texterna i 2:a reviderade upplagan - finns även att köpa som ett 24-sidigt fristående supplement till 1:a upplagan.

Maila FredsbaskerFörlaget för köpinfo och beställning. Pris: 50:-


280:-